domingo, 28 de noviembre de 2010

Ja és festa major a Sant Andreu de Palomar!

Com diu la cançó del grup Humareda, tots al carrer que la festa major ja és aquí a la cantonada!
Del 26 de Novembre fins al 8 de Desembre es celebra la festa major al districte barceloní de Sant Andreu del Palomar. Tretze dies de festa on es duran a terme un seguit d’activitats destinades a tot tipus de públic.

Un any més, el fred no podrà amb la il·lusió de gaudir la festa major.  El primer cap de setmana ja ha arribat. Els escenaris repartits pels carrerons del barri donen peu a concerts que es prolonguen fins a altes hores de la matinada. Al dia següent, toca intentar dormir amb el soroll dels trabucaires que passegen amunt i avall amb el seu trabuc. El punt de quedada d’avui, dia 28, és la plaça Orfila també coneguda per ser la plaça on es troba el ajuntament. Allà, es realitzarà la baixada del campanar que donarà oficialment per inaugurades aquestes festes. Desprès, colles i colles de geganters, cops de tambors, música i les diverses escoles del barri, amb les seves disfresses, donen lloc a una rua pels carrers del barri.

Per davant queden moltes activitats i la posada en marxa de l’envelat, situat a Can Fabra, que es farà de cara al següent cap de setmana coincidint amb el pont. Durant aquests dies de la setmana que ve també tindrà lloc el Correfoc i la cloenda de les festes amb l’espectacle piro musical. Cal destacar els actes que es duran a terme el dia 30, dia de Sant Andreu, patró de la nostra vila.

Sant Andreu, una vila que està plena de vida, està d’alegria. La seva festa major ja ha arribat!

1 comentario: