viernes, 3 de diciembre de 2010

CIU: per una Catalunya millor

Desprès d’un mes de llarga campanya electoral, el partit de Convergència i Unió (CIU) amb Artur Mas al capdavant es va proclamar guanyador de les eleccions al Parlament que van tenir lloc el passat 28 de novembre a Catalunya.
Un total de 5.230.886 censats estaven convidats a exercir el seu dret de vot davant les urnes. La participació va ser de 3.135.764 persones, un 59.95% de la població .
CIU amb 1.198.010 vots va aconseguir un total de 62 escons de representació al Parlament. Per darrere, van quedar: PSOE-PSC (Partit dels socialistes de Catalunya) que va aconseguir 28 escons, PPC (Partit Popular de Catalunya) amb 18 escons, ICV (Iniciativa Per Catalunya Verds) i ERC (Esquerra Republicana de Catalunya) amb 10 escons per cadascun, SI (Solidaritat Catalana per la Independència) amb 4 i per últim, C’s (Ciutadans) amb un total de 3 escons.
Aquesta jornada electoral va portar alegries i alhora decepcions. CIU va augmentar en 14 escons respecte a les passades eleccions de l’any 2006. SI, un partit de nova creació, dirigit per Joan Laporta, expresident del Fútbol Club Barcelona, va aconseguir arribar al mínim d’escons necessaris per tenir una pròxima representació al Parlament. El Partit Popular, també va augmentar fins a un total de 4 escons més, respecte les eleccions passades. C’s va mantenir el mateix nombre d’escons. Els altres partits, van perdre escons respecte als anteriors resultats. Les pèrdues més significatives van anar a parar al PSOE i a ERC que van perdre  9 i 11 escons respectivament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario