miércoles, 6 de octubre de 2010

Acte de Benvinguda 2010-2011

Avui dia 6 d’octubre s’ha celebrat a l’aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació, de la universitat autònoma de Barcelona (UAB), l’acte de benvinguda d’aquest curs 2010-2011. L’acte ha transcorregut en mans de Josep Mª Català, Degà de la facultat de Ciències de la Comunicació, Isabel Pont, Secretaria General de la UAB i el convidat especial, l’ex-alumne Jacinto Antón, redactor del diari El País i Premi Nacional de Periodisme Cultural.  
Després d’unes breus paraules inicials per part de la Secretaria General, Isabel Pont, el degà de la facultat, Josep Mª Català ha pres la paraula per parlar sobre els canvis que s’han produït aquest any. Català, ha parlat de l'aparició d’una nova facultat on s’han produït canvis tant a nivell de departaments com en els plans d’estudis.  
El torn de paraula ha caigut en mans de Jacinto Antón on sota el títol de: Records d’un vell alumne. De les aules a la tomba de les mòmies, ha començat la seva xerrada.
Definint-se com a persona de molts records, el primer que ha fet, ha estat ensenyar-nos el seu carnet d’estudiant de l’any 1974-1975. Ha assegurat que el carnet li porta molts records i és que, a la UAB, és on ell ha viscut la seva època formativa per excel·lència i ha afirmat que la seva vida, dia a dia, és el desenvolupament de tot el que va fer a la universitat.
Jacinto, que porta 25 anys a la redacció de El País, concretament a la secció de cultura, ha volgut remarcar les seves ganes d’aprendre coses fet que, avui en dia, marca la diferència entre els periodistes que funcionen i els que no. La seva curiositat, li ha portat a gaudir d’experiències inoblidables de les que ara guarda un gran record dintre seu i un petit record en forma d’objecte. Ens ha pogut mostrar un tros de mòmia d’Egipte que va aconseguir en un dels seus treballs quan va caure dins d’una fossa plena de mòmies, o també, pèls d’un mamut. Ha treballat en temes de dinosaures i va estar present en el congrés el 23-F.
Per acabar la seva intervenció, ha declarat que un periodista és una persona amb camuflatge. “Quan estàs treballant perds una mica la teva identitat. Depenent amb el grup que hi vagis, t’has d’assemblar a ells”.
Tot seguit s’ha obert un torn de preguntes per finalitzar amb la paraula de la secretaria general, Isabel Pont, on ha acabat el seu discurs pronunciant les següents paraules: “Benvinguts a aquest curs lectiu 2010-2011”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario